Kéthely Község Önkormányzta

Mezőgazdaság

 Terra Pannonia - Hubertus Agráripari Bt

hubertus

Kéthely – Sáripusztán található a Hubertus Agráripari Bt székhelye, mely egy többezer hektáron gazdálkodó agrárcég. A növénytermesztés mellett a Nagyberek területén húsmarhákat tenyészt, a sáripusztai telephelyen pedig marhahízlalást végez. Az éves átlagos állatlétszám 3.000 db.  Emellett Balatonfenyvesen üzemeltet egy szállodából, étteremből és wellness részlegből álló vendéglátó egységet, valamint vadásztatással, vadgazdálkodással is foglalkozik. Szolgáltató ágazata a Nagyberek csatornáinak karbantartását valamint egyéb földmunkákat csinál. Dolgozóinak létszáma közel 100 fő. Terra Pannonia márkanév alatt hidegen sajtolt olajokat, házi készítésű lekvárokat valamint saját tenyésztésű, nevelésű valamint feldolgozású és csomagolású marhahúst értékesít.

Elérhetőségek, további információ:  

Telefonszám:  +36 30 866 4939

www.hubertus.hu www.hubertushotel.hu www.terra-pannonia.com

elvalaszto

 

Harmath Pincészet

10321165_690520584372726_2723781351011142860_o_tm_retezve

A Dél-Balatoni Borvidék területén gazdálkodunk, Kéthely településen. Szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozunk. Meggyőződésünk, hogy a sikeres szőlőtermesztés alapja a teljes vertikum megújítása, korszerű ültetvények létesítése. A megújult szőlőtermesztésre ráépülhet a kor igényeinek megfelelő borászati technológia és borkészítés.

Borkészítés:

Hagyományos boltíves pincénkben érnek vörösboraink, A reduktív érlelésű fehérboraink modern krómtartályokban készülnek, ezek a tartályok a borok erjesztésére és érlelésére is szolgálnak.

Barrique pincénkben erjednek borspecialitásaink.

Szőlő:

A birtok területe 24 hektár szőlő, amely a Baglashegy lapos lankáin terül el. A területre jellemző mélyrétegű lösztalaj kedvez a szőlőtermesztésnek, csakúgy, mint az évi 2.000 napsütéses óra és az átlag 600mm csapadék.

Az alábbi szőlőfajták alkotják kínálatunkat:

Pinot noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Olaszrizling, Chardoonay, Tramini, Irsai Olivér,

Rizlingszilváni, Zenit

 Borturizmus:

 Az adatlapon megadott címen várunk minden kedves bor iránt érdeklődőt! Széles választékkal és kiváló minőségű borokkal várjuk vásárlóinkat, látogatóinkat. Lehetőség nyílik Pincészetünk megtekintésére, borkóstolókra.

 Elérhetőségeink:

Harmath Pincészet, cím: 87l3 Kéthely,Rákóczi Ferenc utca 34. telefon: 06 85 339 147 mobil: 06 30 6409862 fax: 06 85 339 147 e-mail: harmath.pinceszet@gmail.com

elvalaszto

Kuti Kertészet

logo

Családi kertészetünk 1988-ban alakult Kéthelyen. Célunk a virágkedvelő és zöldség palánták iránt érdeklődő vásárlók igényeinek kielégítése, minél szélesebb választékkal és kiváló minőséggel.Növényeink:

  • Március elejétől kora tavaszi virágokkal (Jácint, Nárcisz, Kankalin, Ázsiai boglárka és Árvácska) indítjuk a szezont. 
  • Áprilistól magánszemélyeket és közületeket szolgálunk ki muskátlikkal (futó, álló), balkonnövényekkel (Futópetúnia, Begóniák, Fuksziák, stb.) és egynyári virágokkal (Vinca, Pistike, Begónia, stb), amelyekből hatalmas választékkal rendelkezünk.
  • Gondolunk a zöldség palánták után érdeklődő vásárlókra is. Áprilisban, májusban paprika, paradicsom, uborka, tojásgyümölcs, káposztafélék, zeller, metélő petrezselyem palánta is kapható.  
  • Egész év során forgalmazzuk gyógy- és fűszer-növényeinket, illetve konténeres rózsáinkat. Minirózsáktól kezdve az angol és futórózsákon keresztül a törzses rózsafákig minden megtalálható. 
  • Szortimentünket dézsanövények (Dipladénia, Leánder, stb.) és sziklakerti évelők (Kőtörőfű, Tatárvirág, Pázsitviola stb.), továbbá egyéb évelő növények (Mocsári hibiszkusz, Évelő szarkaláb, stb.) is színesítik. 
  • Az ősz eljöttével az árvácskák (nagyvirágú, mini, futó) és cserepes krizántémok (nagyvirágú, multiflora) szinte valamennyi fajtáját kínáljuk.

Kapcsolat:

Cím: 8713 Kéthely, Béke u.6.             www.kutikerteszet.hu   e-mail: kutikerteszet@gmail.com

Telefon: Kuti Zoltán: +36 30 498 8536                    Kutiné Bohár Erika: 85 339-100, +36 30 571 0379

 Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt kertészetünkben!  Üdvözlettel: a Kuti Kertészet kis csapata.

fut_musk_tli  fut_pet_nia

gum_s_beg_nia  kerti_beg_nia

 

elvalaszto

 

Kéthelyi Agro Kft.

Cím: 8713 Kéthely, Malom utca 4.

Tervékenység: Növénytermesztés, erdőgazdálkodás, mezőgazdasági szolgáltatás

Telefonszám:  (85) 539 900

Körzet: Kéthely

 

elvalaszto

Három Góbé Tanya

Cím: 8713 Kéthely, Sári u. vége

Tevékenység: Állatsimogató, húskészítmények előállítása

Email: bartis.diszallatpark@gmail.com

Web:www.bartis.hu

Telefonszám: + 36 30 9396 076

Körzet: Kéthely

 

elvalaszto

 

Góbé Zoo Állatmenhely

Cím: 8713 Kéthely, Sári u. 23.

Tevékenység: Állatmenhely

Email: bartis.diszallatpark@gmail.com

Web:www.bartis.hu

Telefonszám: + 36 30 9396 076

Körzet: Kéthely