Kéthely Község Önkormányzta

Kezdőlap

HÚSVÉTI VÁSÁR 


ktSzeretettel meghívjuk Önt és kedves Családját Kéthelyen, a Művelődési Házban 2014.04.12-én szombaton 9.00-13.00-ig megrendezésre kerülő Húsvéti Vásárra!

10.30-kor az Imre Sándor Szeretetszínház bemutatja: Az elveszett csodatojás című interaktív előadását!

További programok: Kipakoló vásár, Kézműves termékek, valamint tojás festés, írókázás. Festeni való tojást, aki teheti, hozzon magával!

 

MÁRCIUS 15. - MEGEMLÉKEZÉS


marc15

Kéthely Község Önkormányzata megemlékezést tartott 1848. március 15-i forradalom és szabadságharc alkalmából a kultúrházban. Sipos Balázs polgármester ünnepi köszöntőjét követően Palotás Ágnes és Csorba Tamás színvonalas ünnepi műsorát láthatták a résztvevők. A műsor után Sipos Balázs polgármester Fekete Csaba alpolgármester társaságában koszorút helyezett el az orvosi rendelő előtti Kossuth szobornál.

Fényképek megtekinthetők a galériában >>>

 

FIGYELEM FELHÍVÁS - Az avar és kerti hulladék égetése


MINDEN NAGY TŰZ KIS TŰZZEL KEZDŐDIK! A ház körüli munkák során felhalmozott éghető anyagokat általában égetéssel szoktuk megsemmisíteni, illetve hasonló veszélyt jelent még az egyéb szabadtéri főzés, sütés, grillezés.

A települések többségén helyi önkormányzat rendeletben szabályozza az avar és kerti hulladék égetésének követelményeit, szabályait. A helyi önkormányzati rendeletben foglaltakat az égetés során maradéktalanul be kell tartani.

A részletes szabályozásról és az égetéssel kapcsolatos tanácsokról itt olvashat >>>

 
LOMBHULLADÉK SZÁLLÍTÁS - 2014. március 17-én (hétfőn)


A lakosságnál keletkező, szabványos gyűjtőedényben nem elhelyezhető biológiailag lebomló hulladék (lombhulladék) kerül elszállításra, a rendeletben meghatározott feltételeknek megfelelően kihelyezett formában!

Lombhulladék, zöldhulladék 1m hosszúságú 40 cm átmérőjű kötegekben kerülhet kihelyezésre (faág, vessző) korlátlan mennyiségben - az ettől eltérő módon kihelyezett lomb és zöldhulladék nem kerül elszállításra! Ezzel egyidejűleg, maximum 110 literes edényben kihelyezhető egyéb biológiai hulladék. 

Az elszállíttatni kívánt lombhulladék a szállítás napján 7 óráig kerüljön a fent leírtaknak megfelelően kihelyezésre az út mellé!

Egyéb hulladék nem kerül elszállításra! Az ne is kerüljön kihelyezésre!

 

MEGHÍVÓ  - Nemzeti Ünnepünk tiszteletése tartandó megemlékezésre


Szeretettel meghívjuk Önt és kedves Családját Nemzeti Ünnepünk tiszteletére, 

2014. Március 14-én 18.00-kor (pénteken) a Kéthelyi Művelődési házban tartandó megemlékezésre.

Ünnepi beszédet mond: Sipos Balázs Polgármester

Ünnepi műsorban közreműködik: Palotás Ági és  Csorba Tamás 

Mindenkit Szeretettel várunk!

 

NYERTES PÁLYÁZAT - ÚJ MIKROBUSSZAL GAZDAGODIK TELEPÜLÉSÜNK 


Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2013-tól igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 103/2013. (XI. 8.) VM rendelet 2.§ (1) bek. b) pontja alapján Kéthely Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 2013. november 22-i rendkívüli testületi ülésen a 141/2013. (XI.22) sz-. határozatával döntött arról, hogy a kistérségi közlekedési szolgáltatás fejlesztésére egyéb szolgáltatás ellátásához kapcsolódóan pályázatot nyújt be új gépjármű (9 fős mikrobusz) beszerzésére.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Vidékfejlesztési Támogatások Igazgatósága döntése értelmében Kéthely Község Önkormányzata támogatásban részesül. A támogatási határozat értelmében a nettó kiadásra jutó támogatási összeg: 10.000.000,-Ft.

ADÓ 1 %


Kedves Adófizető !

Kérjük, rendelkezzen adója 1 %-áról községünk valamely közhasznú civil szervezetének javára!

Az Ön, családja, ismerősei, közös lakóhelyünk javát szolgálja ezzel.

  • általános iskola: „Hóvirág Közalapítvány” 18765618-1-14
  • Kéthelyért Egyesület: 18783724-1-14
  • óvoda: „Játék – Világ Közalapítvány” 18765601-1-14

Az érdemesnek talált szervezet adószámát írja adóbevallásának az APEH 1353-D jelű rendelkező nyilatkozatára.

Köszönjük a támogatást!

 A SZAVAZATSZÁMLÁLÓ BIZOTTSÁGOK MEGTARTOTTÁK AZ ALAKULÓ ÜLÉSEKET


Kéthely Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 2014. január 28-i soros testületi ülésén a 7/2014. (I.28.) sz. képviselő-testületi határozatával megválasztotta a kéthelyi szavazatszámláló bizottságok tagjait és póttagjait.

A megválasztott szavazatszámláló bizottsági tagok és póttagok 2014. február 03-án a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény szerint Sipos Balázs Kéthely község polgármestere előtt letették az egyes közjogi tisztségviselők esküjéről és fogadalmáról szóló törvény szerinti szöveggel az esküt.

Az eskütételt követően a szavazatszámláló bizottságok megtartották az alakuló üléseket, amelyen megválasztották a bizottságok elnökeit és elnökhelyetteseit.

1. sz. szavazatszámláló bizottság
Szalafai Imre Józsefné elnök
Fehér Ildikó elnökhelyettes

2. sz. szavazatszámláló bizottság:
Kelemen Edina elnök
Nagy Kálmánné elnökhelyettes

3. sz. szavazatszámláló bizottság:
Rádi Andrásné elnök
Kovács Endre elnökhelyettes

Munkájukhoz sok sikert kívánunk.

„AHÁNY HÁZ, ANNYI SZOKÁS!” FORRALTBOR FŐZŐ NÓTÁS DÉLUTÁN.


A hangulatról a Kéthelyi Asszonykórus, Bajtársi Dalárda, és Máthé Zsolt gondoskodott. Köszönet a fellépőknek, és mindenkinek, aki forralt borának illatával, zamatával, aki érdeklődésével, vidám hangulatával hozzájárult eme kellemes délutánhoz.

Képek megtekinthetők a galériában >>

"PÓTSZILVESZTER"


pszl_12014. január 23-án a Kéthelyi Szociális Szolgáltató Központban nyugdíjasaink számára utószilvesztert szerveztünk, hogy együtt köszöntsük az Új Évet és méltó képen búcsúztassuk az óévet. A rendezvényen az asszonyok és mi dolgozók is egyaránt jól éreztük magunkat, a hangulat fergeteges volt. Az asszonyok együtt énekelték kedvenc régi nótáikat, vidáman vonatoztunk, keringőztünk és roptuk a táncot kifulladásig. A közös mulatság folytatódik majd a február 20-án megrendezésre kerülő farsangon.          Képek megtekinthetők a galériában >>

Hosszúné Tóth Rita
intézményvezető

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA KÉTHELYEN


A Kéthelyi Községi Könyvtárban minden évben sor kerül a magyar kultúra napjának megünneplésére, Kovács Lajosné könyvtáros szervezésében. Idén a Nyitott Klub tagsága is csatlakozott a könyvtári megemlékezéshez. A Himnusz elhangzása után, a vers keletkezéstörténetét az általános iskola tanulói, Orsós Bianka (7. o.), Orsós Noémi (7.o.), Sebdenics Hermina (6.o.)  és a könyvtár fiatal olvasója, Szunyogh Melinda idézte fel. Tarcsa Eszter fuvolázott.

Az ünnepség második részében Weöres Sándorra emlékeztek a jelenlévők. Weöres Sándor halálának 25. évfordulójára a könyvtár rajzpályázatot hirdetett gyermekeknek és felnőtteknek. A pályázatra beérkezett harmincöt pályamű közül a jelenlévő közönség-szavazással választotta ki a helyezetteket. A szavazatok összesítésére és a díjak átadására később kerül sor.

Egy sikeres könyvtári pályázatnak köszönhetően, a program harmadik részében a Liget Műhely Alapítvány folyóiratait (Liget, Szitakötő) és más kiadványait mutathatta be Kovács Lajosné könyvtáros.

Az ünnepség végén a Himnusz történetével kapcsolatos kérdéseket oldottak meg a jelenlévők.

A mai nap délelőttjén a téli közmunka keretében folyó alapkompetencia-fejlesztés résztvevői is meghallgathatták a Himnusz keletkezés történetét Kovács Máriának, a képzés vezetőjének és Kovács Lajosnénak az előadásában. 

 

Köszönet a jelentős számú résztvevőnek a megjelenésért és az aktív részvételért.  

 

Községi Könyvtár Kéthely

További képek a Galériába tekinthetők meg.

 
MEGHÍVÓ

boszi1
BOSZORKÁNYOK ÉJSZAKÁJA
2014. 02.01. 20.00-órától Kéthelyen a Művelődési Házban.

Fakanál le, söprű fel 
Batyudba étel, ital férjen el 
várnak a Boszik, készülj fel 
telet, havat, űzzük el! 

Tánc, zene, kacagás vár, hogy
Jókedvednek ne legyen akadály
Asztalt foglalj, ha megpihenni vágysz
Amíg seprűd a sarokban áll!

boszi3

 

 

boszi2

Forró Drót: 06 30 500 5717
MEGHÍVÓ

fb„AHÁNY HÁZ, ANNYI SZOKÁS!” FORRALT BOR FŐZŐ NÓTÁS DÉLUTÁN!
2014.01.25-én, Kezdés: 14.00-kor.
Kedvet érzel hideg délután, hogy Forralt borod illatát, zamatát megoszd másokkal!?
Gyűjts Csapatot, és jelentkezz!
Fellépők 15-órától: DALÁRDA/Marcali, ASSZONYKÓRUS/Kéthely, MÁTHÉ ZSOLT
Helyszín: Kéthely, Művelődési Ház. - Bővebb Információ: 06 30 500 5717

Szeretettel várunk mindenkit!
   
LAKI LAJOS SZÉPKORÚ KÉTHELYI LAKOS KÖSZÖNTÉSE

A Magyarország Kormánya az Idős-ügyi Tanács kezdeményezésére, a szépkorúak iránti társadalmi megbecsülés kifejezéseképpen rendeletet alkotott a szépkorúak jubileumi köszöntéséről.

Egy hosszú élet munkája, eredményei elismerést és tiszteletet érdemelnek, melynek meg kell nyilvánulnia a társadalom tagjai, közösségei részéről.

Laki Lajos kéthelyi lakost 90. életévének betöltése alkalomból köszöntötte Sipos Balázs polgármester és Hosszúné Tóth Rita a Szociális Szolgáltató Központ vezetője a lakásán.

Lajos Bácsi átvehette a részére Magyarország miniszterelnöke által kiállított emléklapot, egy csokor virágot és kedvenc tortáját.

Gratulálunk, további jó egészséget kívánunk!

Laki Lajos

Laki Lajost köszönti Hosszúné Tóth Rita Laki Lajost köszönti Sipos Balázs polgármester

A köszöntésről további képek a Galériában tekinthetők meg.

 
VÁLTOZÁS A FOGORVOSI ELLÁTÁSBAN

Kéthely és Somogyszentpál községek fogászati ellátás és iskolafogászat szakmák tekintetében tartós helyettesítéssel a SplenDent Fogászati Korlátolt Felelősségű Társaság 8713 Kéthely, Magyari u.5. szám, valamint 8710 Balatonszentgyörgy, Berzsenyi u. 82. szám alatti telephelyein, 2014 február 1. napjától kezdődően dr. Wórum Péter látja. A rendelési idő a következő linkre kattintva megtekinthető. Rendelési idő.
 
 
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Kéthely Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kéthely, Magyari u. 28. sz. alatti önkormányzati garzonházban (Fiatalok garzonháza – fecskeháza) 2 db megüresedő lakás bérleti jogára ír ki pályázatot. A pályázat részleteiről a FELHÍVÁSOK,PÁLYÁZATOK - LAKÁSPÁLYÁZAT menüpont olvashatnak.
 
 
TÁJÉKOZTATÓ

A Marcali és Térsége Közszolgáltató Nonprofit Kft. lakossági adatbekérő lapot küldött ki, azzal a céllal, hogy a hulladékszállítással kapcsolatban az egyes háztartások adatai pontosan kerüljenek be az új hulladékszállító cég adatbázisába.
EZ MÉG NEM SZERZŐDÉS!
Felmérésre kerül a jelenleg használt, vagy a jövőben használni kívánatos edényzet háztartásonként, mely adatok a későbbiekben a szerződés és számlázás alapjául fognak szolgálni.
A kiküldött lakossági adatbekérő *-gal jelőlt mezőinek kitöltése kötelező (1-5 pontok), a többi rész a cég számára szolgál tájékoztatásul és a jövőbeni igények felméréseként (6-12 pontok).
A 2013. július 1-je után alkalmazott díjak szolgálnak a számlázás alapjául!

>>> Az adatbekérő lap letöltése <<<
 
LUCA NAPI VÁSÁR

lucaA hagyományoknak megfelelően LUCA NAPI VÁSÁR-t tartunk a Kéthelyi Művelődési házban 2013.12.15-én 9.00-13.00-óráig.
Karácsonyi kézműves termékekkel, angyalkás játszóházzal várunk szeretettel mindenkit! 11.00-órakor a NAPSUGÁR EGYÜTTES interaktív gyerekműsora színesíti a rendezvényt.
 
NYITOTT KLUB RENDEZVÉNY

22Művelődési Ház klubtermében a Nyitott Klub keretében "A természet doktorai - A gyógygombák hatásai" címmel Szentes László tartott kóstolással egybekötött termékbemutatót. Hasznos és érdekes előadást hallhattak az érdeklődők.

Az előadást követően a szép számban összegyűlt lelkes Nyitott Klubosok tagjai megbeszélték összejövetelük következő programját. Amire ismételten szeretettel várnak minden érdeklődőt!


IDŐSEK VILÁGNAPJA


1

Az Idősek Világnapja alkalmából a Kéthelyi Szociális Szolgáltató Központ 2013. 10. 17-én az Általános Iskola szépen felújított ebédlőjében egy kis műsor összeállítással köszöntötte településünk nyugdíjasait.

A műsorban közreműködtek: az iskola 5-ik osztályos tanulói, néptáncosai, a Kéthelyi asszonykórus és meglepetés vendégként Palotás Ágnes operett-musical színész. A hangulat fergeteges volt, az idősek együtt énekeltek a művésznővel. A műsor után vendéglátással kedveskedtünk a jelen levőknek... Képek a galériában >>>

Hosszúné Tóth Rita intézményvezető

KORSZERŰ KÖZVILÁGÍTÁS KÉTHELYEN


KÉTHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA a Közvilágítás energiatakarékos korszerűsítése Kéthely községben címen, a Zöldgazdaság-fejlesztési Program Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás energiatakarékos átalakítása korszerűsítése pályázaton 30 013 339 .-HUF támogatást nyert el.

A pályázat 85 %- os állami támogatással valósul meg.